Kolumne

nedjelja, 7. ožujka 2021.

DHK Istaski ogranak | Daniel Radočaj: Mutacije bunta

 

U izdanju Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika ovih je dana objavljena osma knjiga pulskog spisatelja Daniela Radočaja: „Mutacije bunta“. Već sam naslov knjige, potencijalnom čitateljstvu, poručuje o kakvom se žanru poezije ovdje radi, dodatno pojašnjeno podnaslovom „Studentske zabilješke“; riječ je o ranijim radovima autora koji na neki način prkose konvencionalnoj lirskoj formi stiha, strukturno i tematski.
Danielova poezija jest bunt, ali ne agresivan. Njegov je bunt zapravo poput tihog alarma koji želi ukazati na opću rezignaciju mladosti uhvaćene u bezizlaz, u kojemu se pokušava snaći vapeći za pojavom boja u svojoj svakodnevici i pronalazeći ih, najčešće na najtragičniji način – uz pomoć najrazličitijih opijata, navodi u predgovoru zbirke pulskog spisatelja Daniela Radočaja, Elfrida Matuč – Mahulja. Knjiga Mutacije Bunta objavljena je uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, i Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.


Daniel Radočaj
rođen je 7. ožujka 1979. godine u Puli, gdje i živi. Književnim radovima zastupljen je u pedesetak književno-kulturoloških tiskovina. Član je Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika, splitske Udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti i Udruge hrvatskih aforista i humorista. Ponešto hvaljen, ponešto nagrađivan. Stekao je zvanje stručnog prvostupnika ekonomije. 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.