Kolumne

srijeda, 3. veljače 2021.

Godišnje nagrade Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture

 

Laureati:

Siniša Vidović Cezar i Žarko Jovanovski

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za proteklu godinu i to: 

  • Priznanje za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika

  • Sisačku poetsku putovnicu zaslužnim pjesnicima izvan Siska

Dobitnik Priznanja Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika u 2020. godini je istaknuti sisački kulturni djelatnik Siniša Vidović Cezar. Siniša je na svoju vlastitu inicijativu u jednom trenutku 2020. počeo čitati poeziju sisačkih pjesnika i ostalih sudionika 'Zalogaja poezije', vozeći se istovremeno biciklom kroz grad i bilježeći te kratke sekvence u video obliku. Projekt je zaživio pod nazivom ''Bicikl antologija Zalogaja poezije''.

Sisačka poetska putovnica, treća od pokretanja projekta, pripala je Žarku Jovanovskom. U obrazloženju odluke se navodi da gotovo nema načina na koji Jovanovski nije zadužio kompletnu sisačku književnu scenu, od brojnih nastupa podrške kada su sisački pjesnici tek kretali u svoje male i nadobudne poduhvate godinama unazad pa sve do grafičke pripreme i dizajna knjiga brojnih sisačkih autora.


Vrijeme trajanja putovnice je od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 3021.










Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.