Kolumne

ponedjeljak, 21. prosinca 2020.

Matt Haig: 'Djevojčica koja je spasila Božić'


vrijeme: 21.12.2020.


'Djevojčica koja je spasila Božić' novi je dječji roman autora uspješnice 'Dječak zvan Božić' Matta Haiga, u izdanju nakladnika 'Mozaik knjiga'. Riječ je o drugom od četiri naslova iz 'Christmas' serije koja je zaludile milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić.

Autor je to koji piše veoma uspješne naslove i za odrasle i za djecu, a u njima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom.

Njegovi najprodavaniji romani prevedeni su na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta. Guardian je njegovo pisanje opisao kao "čudesno čudno", a New York Times nazvao ga je "romanopiscem velikog talenta" čije je pisanje "smiješno i potresno". Prema romanu „Dječak zvan Božić“, u režiji Gila Kenana, snimljen je film čija se svjetska premijera očekuje 2021. godine.

Radnja romana:

Što je potrebno da bi se vjerovalo u magiju? Badnjak je i stvari ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog i Božića možda neće ni biti. Magija je sve slabija. Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.