Kolumne

četvrtak, 15. listopada 2020.

Josip Mlakić: 'O zlatu, ljudima i psima'

 

vrijeme: 16.10.2020. 20 h
mjesto: Zagreb


Predstavljanje novoga romana Josipa Mlakića 'O zlatu, ljudima i psima' održat će se u petak, 16. listopada, s početkom u 20 sati, u Knjižari Fraktura. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Seid Serdarević.

Godina je 2084. Svijet je to bliske i nimalo lijepe budućnosti, poharan ratovima, apokaliptičan i beznadan, svijet koji je u svojoj novoj knjizi opisao ponajbolji suvremeni pisac naših prostora Josip Mlakić. Njegov svijet obuhvaća prostor današnje Bosne i Hercegovine u toj budućnosti, nakon niza ratova, čvrstim, opasanim granicama podijeljen na tri države, tri staništa za tri naroda. Svijet kojim lete dronovi, a ljudi najčešće putuju pješice. O zlatu, ljudima i psima triptih je o beznađu i potrazi za nadom tamo gdje ona ne postoji. U svakom dijelu Mlakić precizno opisuje svijet u kojem čovjek nije čovjeku vuk, već podivljali pas.
 
Tribina Razotkrivanje održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera (zaštitne maske su obavezne), a broj mjesta bit će ograničen.
 
Razgovor će se moći pratiti uživo i na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.