petak, 5. lipnja 2020.

U Jastrebarskom i Klinča Selima od proljeća dostupne Male knjižnice


vrijeme: 05.06.2020.
mjesto: Klinča Sela; Jastrebarsko

U Jastrebarskom i Klinča Selima postavljene su Male besplatne knjižnice - licencirane 'Little Free Libraries' - pa od proljeća ove godine svatko može uzeti knjigu ili pak donijeti svoju i tako je podijeliti s drugima, izvijestili su u petak iz Matice hrvatske Jastrebarsko.

Jaskanska Mala knjižnica je ispred Osnovne škole "Ljubo Babić", a klinčaselska u dječjem parku nedaleko osnovne škole.
Školske knjižničarke Sandra Marković Čukoić iz Jastrebarskog i Sanja Šušnjara Raić iz Klinča Sela marljivo brinu da se u malim knjižnicama uvijek može naći zanimljivog štiva i za djecu i za njihove roditelje.    
Obje knjižnice postavio je Kreativni studio Zvrk, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom, Kazalištem Škrabe i osnovnim školama u Jastrebarskom i Klinča Selima, a izradio ih je Goran Ringel, autor stranice "Jastrebarsko Stare Slike".
Knjižnice su postavljene u sklopu programa "Vrelo zavičaja", kojem je cilj poticanje čitanja i pisanja kod djece i mladih.
"Vrelo zavičaja" zaslužno je i za radionice kreativnog pisanja koje je u školama vodila profesorica i začetnica programa Klementina Škrabe.
Ove jeseni Zvrk, jaskanska Matica i Kazalište Škrabe planiraju otvaranje još jedne Male besplatne knjižnice, a krajem godine u Jastrebarskom će se održati svečanost na kojoj će najbolji autori okupljeni na online radionicama kreativnog pisanja dobiti diplome i nagrade, najavili su iz Matice hrvatske Jastrebarsko. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.