Kolumne

ponedjeljak, 8. lipnja 2020.

Predstavljanje romana ''Rođen u incestu''


Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture (nakladnik) poziva Vas u četvrtak 11. lipnja u 18:00 sati na zagrebačko predstavljanje romana ''Rođen u incestu'' Željka Maljevca, uglednog sisačkog novinara i aktualnog glavnog urednika tjednika Novi Sisački tjednik nST.

Predstavljanje će se održati u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12).

O knjizi će uz autora govoriti urednik Siniša Matasović, a ulomke iz romana interpretirat će sisačka pjesnikinja Sanja Domenuš.

Roman ''Rođen u incestu'' obuhvaća vremenski period od stotinjak godina unazad, a glavnina radnje odvija se u okolici grada Gline i na širem području Banovine. Autor opisuje propadanje imućne seoske obitelji tijekom tog vremena vješto secirajući razne aspekte društvenog i političkog života tog kraja, inače poprilično zapostavljenog u hrvatskoj književnosti.
Siniša Matasović, urednik knjige

3 komentara :

Unknown kaže...

ne znam je li naslov metaforičan pa ne bi htjela u dubinu ali biti "rođen u incestu" je kažnjivo djelo zajedno s posljedicama koje time nastaju (intrigantno), sve u svemu ali i žalosno jer u današnjem društvu nažalost i ima sve više pojava incesta

Unknown kaže...

Poštovana,
Naslov je metaforičan, nije autobiografija, ali je imaginacija.
Treba pročitati rukopis, koji je višeslojan.
Lijep pozdrav.
Autor Željko Maljevac

Unknown kaže...

pa nije da ne bi voljela pročitati...vjerojatno bi imala i nešto dobro za napisati...zapravo golica me naslov...i mislila sam si da se takav naslov odnosi zapravo na društvo , a ne na pojedinca

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.