Kolumne

ponedjeljak, 4. svibnja 2020.

Otvoren natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov


prijava: 10.07.2020.

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, na koji se prijave mogu slati do 10. srpnja, a pobjednik će biti proglašen u studenom 2020. godine.

U izbor za nagradu ulaze djela objavljena u razdoblju od 1. srpnja 2019. do 30. lipnja 2020. godine.
 
Rok za slanje je 10. srpnja, a četiri primjerka knjige šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10000 Zagreb), uz napomenu "Za Nagradu Kamov" naznačenu na pošiljci.
 
S obzirom na okolnosti s pandemijom COVID 19 koje su utjecale na nakladništvo i cjelokupni knjižni lanac, ove će se godine iznimno na natječaj zaprimati i PDF-ovi knjiga prelomljenih i pripremljenih za tisak.
 
U slučaju da knjiga u PDF-u uđe u završnicu nagrade Kamov, nakladnik do dana dodjele nagrade knjigu mora otisnuti i dostaviti četiri primjerka na adresu HDP-a.
 
Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kuna i statue.
 
Prosudbeno povjerenstvo će objaviti listu finalista u listopadu, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a u studenom 2020.
 
HDP je ustanovio 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku, a dosadašnji dobitnici su Luka Bekavac, Marko Dejanović, Ivana Rogar, Zoran Roško, Igor Mandić i Borivoj Radaković.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.