Kolumne

četvrtak, 20. veljače 2020.

Uručeno priznanje Željku Krušlinu Kruški




U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu svečano je uručena Velika zlatna plaketa za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu na tradicionalnom natječaju „Zvonimir Golob“.

Priznanje je ovogodišnjem laureatu Željku Krušlinu Kruški za pjesmu „Romanca“ nagradu predao Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji su i organizirali ovu književnu manifestaciju na koju je svoje radove poslalo 187 autora.

Bila je to prigoda da se podsjeti i na veliko književno djelo Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. 2. 1927.- Zagreb, 1. 6. 1997.), a o tome je govorio Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika.


Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja (HDS) izrazio je  zadovoljstvo što je ovo priznanje ove godine pripalo i jednom glazbeniku, koji sam i piše stihove, od kojih je mnoge i uspješno uglazbio, a kojem uskoro izlazi i knjiga poezije.

Kantautor, skladatelj, tekstopisac, pokretač domoljubnih inicijativa, Željko Krušlin Kruška, jedan je od ključnih pojava hrvatske glazbene, kulturne i stvaralačke scene posljednjih desetljeća. Ostvario je izniman opus, koji su prepoznali ljubitelji njegovih pjesama, ali i pisci. Nagrada je došla u prave ruke i vjerujemo da bi i sam Golob da je živ bio zadovoljan stvaralaštvo ovog neumornog autora – rekao je među ostalim Pavković.

Poeziju je čitala dramska umjetnica Anja Šovagović Despot, dok su još govorili književnik Josip Palada i predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Zagreba Ivica Matošević.
U glazbenom dijelu programa nastupali su Davor Radolfi i Paula Jusić i Đelo Jusić, JR.

Milan Pišković

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.