Kolumne

srijeda, 12. veljače 2020.

Na promociji zbornika Mozaik poezije i proze najavljen novi izazov za djecu i roditelje


11.02.2020. godine u Knjižnici i čitaonici Šenkovec održana je promocija zbornika Mozaik poezije i proze u nakladi Udruge Mlada pera. Učenici 2. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec Hrvoje Levatić, Neo Varga, Lea Vidović, Josip i David Kovačić, Klara Pongrac, Ana Lukić, Zita Pokrivač, Lucija Halabarec, Viktor Zadravec, Janko Hajdarović i Abel Kolarićpod dirigentskom palicom svojih učiteljica Gordane Magdalenić i Ladislave Šestak - Horvat čitali su pjesme ambasadorice Udruge Mlada pera Gite Radiković koja je u zborniku dobila svoj poseban - Gitin kutak.
Filip Vinko, učenik 4. razreda Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, pod mentorstvom profesora gitare  Marka Žerjava izveo je skladbe  Kapljice i Everyday Blues.
Svoje radove pročitali su još Leon Kuzma i mama Martina iz Vukanovca, Lucija Mesarić, Antonija Jaklin i Hana Tomašić iz OŠ Gornji Mihaljevec te Petra Kerman iz Lopatinca. U ležernoj atmosferi, čitanju pjesama uz vrlo uspješne i sugestivne geste animacije malih osnovnoškolaca, cupkanje nogama uz blues odličnog Filipa, dolazak na promociju sa svježe slomljenom rukom i gipsom usprkos bolovima, oduševljenje djece na dobivenim ulaznicama za Toplice Sveti Martin, zbornicima za mlade autore koji su pročitali svoje radove, na kraju je predsjednik Udruge Gorkić Taradi najavio i svojevrstan nastavak suradnje djece i roditelja koja je bila potrebna na natječaju Koja je dobitna kombinacija.
Naime, u tijeku je već novi natječaj
Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka kojemu je cilj izdavanje istoimene slikovnice. Samo predstavljanje slikovnice koju su napisala djeca održat će se određenog dana u vrijeme Porcijunkulova u i oko Starog grada. Na početnom punktu bit će maskota Zmajčeka Pozojčeka gdje će se okupiti djeca i roditelji i odakle će se krenuti u obilazak Starog grada, odnosno od punkta do punkta. Na svakom punktu će djeca i roditelji koji se prijave pročitati / odglumiti / izvesti performans na određenu priču koja je stigla na literarni natječaj i objavljena je u slikovnici Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka.
Tako se potiče suradnja djece i roditelja, u istraživanju za poučni element priče, a zatim i u izvedbi priče. No svi zainteresirani za izvedbu priča, javite se Udruzi Mlada pera, bitno je da sudjeluju roditelj i dijete ili obitelj i djeca, a možete uključiti i prijatelje, susjede...
Cijeli projekt za zbornik Mozaik poezije i proze sufinanciran je proračunskim sredstvima Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Čakovca, Općina Nedelišće, Mala Subotica i Štrigova te pod sponzorstvom tvrtki Multipro d.o.o., Donum iz Čakovca i LifeClass Termi Sveti Martin.

x
x
x
x
x
xNema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.