Kolumne

četvrtak, 30. siječnja 2020.

Treća nagrada Fric prijedorskom književniku Darku Cvijetiću


ZAGREB, 30. siječnja 2020. (Hina) - Književna nagrada Fric za najbolju knjigu fikcijske proze tjednika Express uručena je u četvrtak u Zagrebu Darku Cvijetiću za roman "Schindlerov lift", knjigu nevjerojatne razorne moći, koja se u ovogodišnjoj konkurenciji po mišljenju žirija izdvojila snagom metafora i pjesničkih slika u priči o porazu ljudskosti.

Rođen je 11. januara 1968. godine u prijedorskom naselju Ljubija Rudnik. Piše pjesme i kratke priče, režiser je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Njegove pjesme su prepjevavane na: francuski, engleski, njemački, slovenski, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš. Od 2013. godine uređuje književni blog "Hypomnemata". Član je P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine, Društva pisaca Bosne i Hercegovine i Hrvatskog društva pisaca. (Wikipedija)

Fotografija: Darko Cvijetić

1 komentar :

Unknown kaže...

Dragi Darko, majstore, od srca Vam čestitam na osvojenoj nagradi koja je zaslužena, uvjerena sam jer sam imala prilike pisati recenziju Vašeg djela Konopci s otiskom vrata, LP i samo naprijed (Denis Kožljan)

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.