Kolumne

četvrtak, 30. siječnja 2020.

Tportal 13. put raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman


prijava: 15.02.2020.

Tportal je raspisao svoj trinaesti natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr za najbolji hrvatski roman objavljen u prethodnoj godini, a ime dobitnika ili dobitnice 50 tisuća kuna vrijedne nagrade bit će poznato u svibnju.

Ove godine o dobitniku odlučuje peteročlani žiri koji čine prevoditeljica i pjesnikinja Vanda Mikšić, redateljica Anica Tomić, pisac Robert Perišić, psiholog i kolumnist tportala Boris Jokić te kroatistica i predsjednica žirija Andrea Milanko.

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini (u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019.), a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 1. do 15. veljače 2020.
 
Žiriranje će se održati u tri kruga - žiri će prvo odabrati 11 polufinalnih, te potom pet finalnih naslova, a ovogodišnji dobitnik ili dobitnica bit će poznati u svibnju.
 
Nagrada se dodjeljuje od 2008. kao jedina domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj. Uz promociju autora, cilj nagrade je promicanje izdavaštva u Hrvatskoj.
 
Prošle godine, najboljim je proglašen roman "Put u Gonars" Nikole Petkovića, u izdanju Profila. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.