Kolumne

subota, 25. siječnja 2020.

Siniša Matasović vam predstavlja: Žarka Jovanovskog


Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak (Rimska ulica 27) poziva Vas u ponedjeljak, 27. siječnja s početkom u 18 sati, na prvo ovogodišnje izdanje književne tribine ''Siniša Matasović vam predstavlja''.

Gost je zagrebački pjesnik i književnik Žarko Jovanovski. Razgovarat će se o raznim temama, a naglasak večeri bit će na predstavljanju njegove najnovije poetske knjige Mislim da se ovdje više ništa ne da učiniti, objavljene 2019. godine pri Edicijama Božičević. Uz Matasovića i Jovanovskog, o knjizi će govoriti i urednik Josip Ivanović. 

O Žarku Jovanovskom:

Žarko Jovanovski (Zagreb, 1966.), diplomirao je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 1995./96. boravio u Njemačkoj kao gost-student njemačke zaklade za razmjenu studenata DAAD na Kunstakademie u Düsseldorfu u klasi profesora Tony Cragga. Izlagao na grupnim i samostalnim izložbama. 1994. godine dobitnik specijalne nagrade na natječaju za spomenik košarkašu Draženu Petroviću.
Objavio deset knjiga poezije te zbirku kratkih pripovijesti Priče o Lenjinu i Staljinu, koja je 2019. prevedena na ukrajinski jezik. Zastupljen u antologiji suvremene hrvatske ironične poezije Hrvatski pjesnički huligani, objavljene 2018. godine u Ukrajini od tamošnjeg nakladnika Ljuta sprava i nominirane iste godine u finalni izbor za najbolju poetsku knjigu u Ukrajini. Objavljivao literarne radove u više zbornika i časopisa u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor strip albuma Mrakci.

Prema njegovu životu HRT je snimio dokumentarac ''Neuspješan skroz''. Frontmen brojnih bivših punk-rock bendova: ElectricŽare, Abnormalan..., kao i šansonjerskog dueta DuoList sa Sašom Vrbatom. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Siniša Matasović, voditelj tribine

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.