Kolumne

ponedjeljak, 13. siječnja 2020.

Monodrama 'Na rubu pameti' Dragana Despota ponovno na zagrebačkoj sceni


vrijeme: 23.01.2020. - 23.02.2020.
mjesto: Zagreb; Jazz & Cabaret Club Kontesa, Cestarčeva ul. 2

Objavljen 1938., Krležin roman 'Na rubu pameti' predložak je monodramskog autorskoga projekta glumca Dragana Despota koji, uz dramaturšku pomoć Lade Martinac, potpisuje adaptaciju, režiju i izvedbu, a autor glazbe je Arsen Dedić. Veliki povratak kultne Despotove monodrame najavljen je za 23. i 30. siječnja te 3. i 23. veljače u Jazz & Cabaret Clubu Kontesa u Zagrebu.

'U doktorovu pobunu pretočio sam svoju, ali ne samo zbog bolesnog i moralno iskvarenog društva i ljudske gluposti, nego i kao moju vlastitu pobunu protiv sve većeg zanemarivanja smisla riječi i  lošeg govora na našim kazališnim scenama, pokušaj prizivanja davno zaboravljenih kriterija, dakle htio sam igrati Krležu preko svoga bunta i pobune upravo,  u odrazu našeg vremena, kroz sebe, vratiti riječ ponovno na pijedestal, vratiti joj dostojanstvo, važnost i odgovornost. Igrati predstavu  velika je svetkovina za moju dušu. S Krležom sam  produžio svoj san o glumi.' – o ulozi kaže Dragan Despot.
Ulaznice se kupuju na blagajni Jazz & Cabaret Cluba „Kontesa'' jedan sat prije početka predstave, na blagajni Kazališta Komedija, Ilica 5 (Oktogon) i portalu Ulaznice.hr.
 
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.