Kolumne

utorak, 7. siječnja 2020.

Miona, daj šuti! | Promocija knjige i izložba


10. siječnja 2020. –  u 18 sati (petak), u knjižnicu Bogdana Ogrizovića dolazi

MIONA!!!

Promociju organiziraju: Naklada Semafora i Ana Šesto (600)
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Preradovićeva 5, 10000 Zagreb, Croatia

Naklada Semafora ponosno predstavlja novi ukoričeni bombončić, uz IZLOŽBU fotografija i ilustracija MIONE, Ane Šesto i Borisa Kuglera.

Slikovnicu MIONA, DAJ ŠUTI!, koja je ove godine U izboru NSK proglašena jednom od najljepše oblikovanih knjiga, realizirali su: ANA ŠESTO (fotka), BORIS KUGER (ilustracija), SILVIJA ŠESTO (tekst).

Bez obzira na naslovnu šutnju, na promociji će nekoliko riječi progovoriti Silvija Šesto, autorica teksta, Ana Šesto, autorica fotki, i Boris Kugler, autor ilustracija, a iz slikovnice će čitati „Vera među knjigama“, knjižničarka Davorka Semenić Premec i autorica.

Uz slikovnicu MIONA, DAJ ŠUTI! promovirat ćemo i kalendar, te tradicionalnu slikovničarsku pratnju u obliku straničnika, blokića, a nećemo zaboraviti ni nagradnu igru!

Naravno, na kraju ove mionapriče nastupa zakuska i mogućnost grabeža autorskih primjeraka slikovnice MIONA, DAJ ŠUTI! za nevjerojatno malo novčića uz potpis autorica i autora.

10. siječnja, od 18 sati, knjižnica i čitaonica „Bogdan Ogrizović“ Cvjetni plac.

Dobro došli!!!

O MIONI

Priča „Miona, daj šuti!“ počinje na Zrinjevcu u trenutku kad majka, nakon što se preko volje poigrala s djetetom, sretne prijateljicu i izgovori ono poznato „daj šuti“, bez obzira na to što joj je  dijete trebalo reći nešto doista važno. Ta zar dijete ikad govori nešto nevažno?

Tu se pokreće odisejica koja prati život majke i djevojčice te cijele obitelji s uključenim sustavom ignoriranja najmlađih. Jer djeca nisu samo privjesak, a tako često biva, s djecom ne razgovaramo, ne odgovaramo im na pitanja niti ih im postavljamo.

Što bi bilo da je majka toga dana posvetila nekoliko sekundi svome djetetu? Priča bi krenula u sasvim drugom smjeru, ali autorica karikiranjem izoštrava pogubnost ignoriranja najvažnijeg: komunikacije. Živimo u svijetu pametnih telefona, a zapravo smo često gluhi jedni prema drugima, osobito prema najmlađima kojima prečesto nudimo materijalno u zamjenu za duhovno, a tu zamjene nema.

Kroz grad djevojčicu Mionu prati golub Išišar, koji joj „nadoknađuje“ mamu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.