Kolumne

srijeda, 11. prosinca 2019.

Predstavljanje slikovnice "Malena i Klepetan"



subota u 13:00 – 14:00
KIC Zagreb
Preradovićeva 5, 10000 Zagreb, Croatia

Organizator
Superknjižara Online Bookshop i Jesenski i Turk


Sudjeluju: Sonja Smolec (tekst), Jelena Kašić (ilustracije) i Simona Goldstein (nakladnik)

Osim predstavljanja bit će organizirana i nagradna igra, a prvo dijete iz publike koje će znato točan odogovor dobit će na poklon ovu prekrasnu slikovnicu, posvećenu najpoznatijem ljubavnom paru roda u Hrvatskoj, a i šire.

Njihova priča je ispričana na način prihvatljiv djeci, u stihovima Sonje Smolec, i popraćena ilustracijama mlade umjetnice Jelene Kašić.

Namjera nakladnika je bila ovjekovječiti jednu neobičnu istinitu priču iz prirode, ali i kako pomoć ljudi sa srcem i ljubavi prema životinjama i pticama može omogućiti da se dogode prava mala čuda, poput priče o rodi Malenoj i Klepetanu, a koja je trajala dulje od 15 godina i zbog koje su došle na svijet 62 mlade rode – njihova djeca :)

Sonja Smolec je autorica priča i romana za djecu, mlade, te poezije. Objavila je dvije knjige priča za djecu "Tajna ima krila" i "Kamen Tvrtko" koji je preveden na njemački, i romane za djecu i mlade, "Kineski zvončići", "Halo", "Zemlja zove Snježanu", ovaj zadnji je uvrštena u projekt "Čitajmo mi u obitelji svi", "Djevojčica s ružičastim naočalama" je objavljena i na engleskom jeziku, te roman za mlade, "Moja sestra Sarah", Moja polovica Mjeseca, Prva klupa do prozora - roman za mlade, Marama s bubamarama - roman za djecu i mlade, Da ti nije palo na pamet!, roman za djecu i mlade, Malena i Klepetan,- slikovnica, Zefir, 2019., roman za mlade,Predskazivač, roman za mlade.

Dobitnica je prestižne međunarodne nagrade za najbolju kratku priču, do 100 riječi, napisanu na engleskom jeziku, na natječaju Museo de la Palabra, Quero, Španjoska, koji podupire fondacija Cesar Egido Serano. Tim povodom, (svibanj 2012) primljena je u audijenciju kod princeze Leticije, sadašnje španjolske kraljice.

Sonji Smolec je za roman za djecu i mlade „Marama s bubamarama" 7. lipnja 2018., u Velikom Grđevcu, na 31. Lovrakovim danima dodijeljena nagrada "Mato Lovrak" za najbolji dječji roman. Roman je tiskan 2017. godine u nakladi nakladničke kuće Semafora.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Društva hrvatskih književnika.

Jelena Kašić preddiploski studij završila je kod red.prof. Stjepana Gračana, a diplomsku godinu 2013. u klasi red.prof. Peruška Bogdanića.

Još za vrijeme studija izlagala je na mnogim skupnim i tri samostalne izložbe. U jednom trenutku počinje se baviti restauratortskim poslovima, ali i upisuje Pedagoško-psihološku skupinu predmeta na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Time se počeo buditi interes i ljubav prema djeci i dječjem svijetu koji nema granica.

Jelena je trenutno aktivna u različitim poslovima i aktivnostima kao što su dječja animacija, likovne radionice, rođendani, dječji izleti, a slobodno vrijeme provodi u ateljeu modelirajući skulpture i narudžbe, ali prvenstveno crtajući. Crtež je Jeleni daleko najbliži i najdraži medij izražavanja.

Sudjelovala je na brojnim kiparskim i slikarskim radionicama, a 2009. godine dobila je Nagradu za izuzetan uspjeh na Akademiji likovnih Umjetnosti. Od 2013. godine članice je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.