Kolumne

srijeda, 18. prosinca 2019.

Pozivnica na promociju slikovnice „Marija mlekarica“


Pozivamo vas na na svečano predstavljanje slikovnice „Marija mlekarica“ mlade riječke autorice Tatjane Udović, u četvrtak 19.12.2019. u 16:30 sati u Osnovoj školi Čavle.

Slikovnica je  izdana u suradnji PIK-a Rijeka (branda Tonka) i Udruge za kulturu “Ča?“. Slikovnica pisana na čakavštini, dočarava nekadašnji način težačkog življenja na području Kvarnera, a posebno je zanimljiva jer je temeljena na stvarnoj priči i anegdotama mlekarice Marije Marčelje, tete autorice Tatjane Udović, i ilustrirana od same mlekarice Marice Afrić u njenoj 90. godini života.

Slikovnica "Marija mlekarica" dočarava nekadašnji način težačkog življenja na području Kvarnera, a posebno je zanimljiva jer je temeljena na stvarnoj priči i anegdotama mlekarice Marije Marčelje, tete autorice Tatjane Udović, i ilustrirana od same mlekarice Marice Afrić u njenoj 90. godini života. Recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat napisala je sljedeće: „Autorica je zabilježila i pretočila u priču svakodnevnicu nekadašnjeg težačkog života. Uronite u priču i osjetite duh davnine!

Nedajmo da se ugase sjećanja plemenitih snova naših krajeva i poštovanih ljudi poput mlekarica. Produžimo odjek priče u budućnost! Autorici hvala na očuvanju tradicijskih uspomena. Slikovnicu krase ilustracije nekadašnje mlekarice Marice Afrić, koja je motive iz života mlekarica počela crtati u 90. godini.“  „Va spomen na se naše mlekarice ke su teško živele, delale i skrbele kako bi svoje familije prehranile. Velo njin HVALA!“, napisala je Tatjana Udović na kraju slikovnice.  Kontakt: Udruga za kulturu "Ča?" udruga.ca@gmail.com

Videa:

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.