Kolumne

četvrtak, 5. prosinca 2019.

HDKDM | Dodjela nagrada Zvonko, Piširiši, Kitica i Tena


Petra Pann, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić, Željko Mavretić, Selma Parisi, Ivan Stanišić i Dorja Anić

Danas, 5.12.2019., u prostoru dječjeg odjela Knjižnica grada Zagreba, Starčevićev trg 4, pred punom dvoranom dodijeljene su nagrade Zvonko, Piširiši, Kitica i Tena.

Uvodni govor održala je predsjednica Društva Silvija Šesto koja se zahvalila svim suradnicima, članovima HDKI- a koji su joj u radu svesrdno pomagali, a prisutnima i nagrađenim, osim predsjednice obratili su se i Ratko Bjelčić, tajnik, te Snježana Babić Višnjić, zamjenica predsjednice Društva.



Dobitnici nagrada su

Kitica, nagrada za najljepšu zbirku poezije za djecu -  Željko Mavretić: Nije za zmajeve nebo cijelo
Tena, nagrada za najdramski rukopis za djecu i mlade - Selma Parisi: Mjesec i ja
Piširiši, nagrada za naj tekst i naj ilustraciju / slikovnicu - Dorja Anić za tekst i Ivan Stanišić za ilustraciju slikovnice Jedan dan
Zvonko, nagrada za naj prozni tekst za djecu i mlade - Petra Pann: A gdje su nestale krijesnice

S obzirom na stanje kakvo trenutno je, na financijsku situaciju koja za Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, unatoč mnogim objavljenim knjigama, više od pedeset, i dobivenim nagradama, ovo je bio najbolji način da se obilježi i 15. godišnjica od osnutka Društva.

Lijepo je bilo vidjeti da nagrade dobivaju neka nova imena, mladi pisci i ilustratori, što nam govori da ne postoji kriza pisaca za djecu kao ni njihove kreativnosti i da se,ako tako i dalje nastave, ne moramo bojati da će najranijem čitalačkom uzrastu nedostajati knjiga koje su njima namijenjene.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.