Kolumne

subota, 19. listopada 2019.

„Krletka od mora“ predstavljena u Rijeci


More je u romanu „Krletka od mora“ sveobuhvatno, u njemu su svi odgovori i element je koji povezuje stvarno i onostrano – tako je odgovorio Dinko Mihovilović na pitanje koje mu je Dario Abram postavio o simbolici koju more ima u njegovom romanu. Dolaskom u Rijeku, u dvoranu Filodrammatica, mladi zagrebački programer Dinko Mihovilović svoj je roman prvijenac „Krletka od mora“ prvi put predstavio u gradu na moru.

Kako je rekao Dario Abram koji je vodio predstavljanje, „Krletka od mora“ progovara o generaciji rođenih sredinom osamdesetih i time se izdvaja iz mase. Osim što je generacijski, Mihovilovićev roman ima elemente avanturističkog romana kao što je Moby Dick, a u oniričkom dijelu vidljivi su utjecaji Murakamija, koji je Mihovilovićev najdraži pisac. Dario Abram pohvalio je i ilustratoricu Luciju Jerković, a Mihovilović je objasnio kako je nastala upečatljiva slika na omotu, koja prikazuje zagonetnog vodiča s heterokromijom i simboliku kita i mora. Kako procjenjuje Dario Abram, što je naveo i u svom prikazu,  „Krletka od mora“ je roman kojem ćemo se vraćati jer ćemo poželjeti putovati, udisati svježi morski zrak i zaranjati u dubine ljudskog srca i tajanstvene kutke ljudskog uma.

Dinko Mihovilović ozbiljan je pisac kojem pisanje nije prolazna avantura. Kako je izjavio, upravo je završio svoj drugi roman, potpuno drukčije atmosfere od „Krletke od mora“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.