srijeda, 10. srpnja 2019.

Ljetna škola pisanja 2019.


vrijeme: 25.08.2019. - 01.09.2019.
mjesto: Ravna Gora; Dvorac Stara Sušica

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, organizira Ljetnu školu pisanja 2019. koja će se održati od 25. kolovoza do 1. rujna u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora.

Do sada je preko 500 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, književna kritika, scenarij, radionica za mlade od 16 do 23 godina i radionica Arhitekstura teksta, koja programski obuhvaća različite književne žanrove. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Jagna Pogačnik, književna kritičarka, prevoditeljica, urednica, voditeljica književnih tribina i kulturnih programa, ove je godine prvi puta u ljetnoj školi s radionicom književne kritike.

Darija Žilić, nagrađivana pjesnikinja, također prvi puta dolazi u ljetnu školu, kao voditeljica radionice poezije. Enver Krivac, nagrađivani pisac i voditelj radionica u CeKaPe Rijeka, jedan od najznačajnijih predstavnika književne scene srednje generacije, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče od 2018. vodi odličan pisac i dugogodišnji novinar i urednik kulture u novom listu, Davor Mandić, koji već dvije godine vodi redovne radionice kratke priče u CeKaPe Rijeka.

Nebojša Lujanović, nakon prošlogodišnje pauze vraća se u dvorac s radionicom koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu, radionicom Arhitekstura teksta.

Prvi puta u ljetnoj školi, na radionici koja se također prvi puta održava, Snježana Babić Višnjić, nagrađivana spisateljica za djecu i mlade, posvetit će se tekstovima mladih.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedam dana zadnjeg tjedna kolovoza, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja”.

Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3300 kn.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.