utorak, 18. lipnja 2019.

Festival Miroslav Krleža od 28. lipnja do 7. srpnja

 
vrijeme: 28.06.2019. - 07.07.2019.
mjesto: Zagreb

Osmo izdanje Festivala Miroslav Krleža održava se od 28. lipnja do 7. srpnja, a otvara se premijerom Krležine drame 'Gospoda Glembajevi' u režiji Branka Brezovca, najavio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelj festivala Goran Matović.
 
Predstava, dodao je, uspostavlja dijalog sa scenskim događajem "Krležina igra detekcije", koju su dramaturški i režijski oblikovali Mario Kovač i Ana Prolić.

Naglasio je kako na ovom Festivalu priređuju posvetu Georgiju Paru u izvedbi predstave "U logoru", koju je Paro režirao u sklopu Festivala 2014. godine.
U Krležinom vrtu, najavio je, ugošćujemo Dragana Despota s monodramom "Na rubu pameti" te dodao kako Eurokaz prikazuje svoju novu predstavu "Pjesma cvrčka" u režiji Ive Srnec.

U popratnom festivalskom programu bit će niz zanimljivih događaja, napomenuo je dodavši kako će u sklopu toga predstaviti tekst drame Zlatka Svibena "Od Bele do Isabelle".

Marina Bagarić, istaknuo je, pričat će povijest slijepe ulice Gvozd, a bit će postavljena i izložba pod naslovom "Dijalozi - Zlatan Vrkljan / Miroslav Krleža" te izložba Krležinih rukopisa.

Festival završava tradicionalnim gastronomskim susretom "Doručak kod Krleže", rekao je Matović ocijenivši da su svi programi realizirani u prožimanju različitih poetika i generacija glumaca

Autor postava izložbe "Dijalozi - Zlatan Vrkljan / Miroslav Krleža" akademik Tonko Maroević istaknuo je kako će u određenoj dramaturgiji biti postavljene slike istaknutoga suvremenog slikara Zlatana Vrkljana te se na taj način uspostaviti novi dijalog s Krležom.

Malo je koji važan slikar i kipar ostao ravnodušan na Krležino djelo, bilo da ga je promatrao  kao "crnu mrlju" ili "crvenu krpu", napomenuo je dodavši kako se taj dijaloški niz nastavlja i Vrkljanovom izložbom.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.