Kolumne

srijeda, 17. travnja 2019.

Riječani osvojili gotovo sve nagrade 'Malog Marulića'


Šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija na ovogodišnjem 12. Festivalu hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' dobilo je Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke, a nagrade su im uručene u petak navečer u splitskom kazalištu lutaka na završetku festivala kojeg je prošla četiri dana posjetilo 2000 gledatelja.

Riječani su na festivalu sudjelovali s predstavama "Avanture malog Juju" i "Zamrznute pjesme", a kući se vraćaju s nagradama za izuzetni umjetnički doprinos i ostvarenje, za najbolje glumačko ostvarenje, adaptaciju teksta, režiju i tekst.

Njihove predstave i umjetnici Alena Pavlović, Marijo Jakšić, Ivana Đula, Milica Sinkauz i Tamara Kučinović, koja je osvojila dvije nagrade, osvojili su šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija među kojima i nagradu za najbolju predstavu u cjelini "Avanture maloga Juju".

Nagrade je dodijelio stručni žiri u sastavu Marija Sekelez, Igor Tretinjak, Selma Spahić, Siniša Novković i Višnja Kašić Rogošić, a osim Riječana jednu je nagradu osvojila i Ana Marija Veselčić za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi "Moj razred 2.B", Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, u kojem su bili učenici splitskih osnovnih škola; Luka Kraljević, Nika Grisogono, Karmen Čalo, Tena Stubnja i Mislav Polić. Oni su odlučili da je najbolja predstava "Zdrav i čist dom, to je baš po mom",  Zagrebačkog kazališta mladih.

Festival hrvatske drame za djecu "Mali Marulić" održavao od 9. do 12. travnja u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i u Multimedijalnom kulturnom centru.

Izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Ivan Plazibat koji je između 22 prijavljene predstave odabrao osam u natjecateljski dio programa. Uz predstave studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su čitali prvonagrađeni tekst Natječaja Mali Marulić autorice Petre Cicvarić "Ribe u nevolji"

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.