četvrtak, 18. travnja 2019.

Pula dobiva prvu klub-knjižaru


vrijeme: 18.04.2019.
mjesto: Pula

Klub-knjižara Giardini 2, novi je projekt udruge Sa(n)jam knjige u Istri kojim će Pula u samome središtu grada dobiti prvu takvu knjižaru, najavila je direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli.

Klub-knjižara Giardini 2 djelovat će u klupskom ritmu otvorenom prema javnosti i koncepcijski će se razlikovati od uobičajenog rada knjižare, rečeno je na konferenciji. Jedinstvenost prije svega proizlazi iz modela postavke knjiga koji će se ovisno o temi mijenjati svaki mjesec, ali i u mogućnosti da svojim sudjelovanjem i prijedlozima program kluba-knjižare određuju članovi kluba, a ne tek pokretači.

Zamišljena kao knjižara nove generacije, drukčija po svojoj energiji, a ne samo po dizajnu ili rasporedu, svoj prostor otvorit će svim zainteresiranim članovima i omogućiti im da se susretnu s djelima i idejama, te da svoja promišljanja rasprave s piscima, urednicima, nakladnicima i prije svega s knjižarima koji će članove znalački voditi kroz tematske knjiške postave.

Klub-knjižara Giardini 2 otvara se u petak 26. travnja, a program otvaranja zamišljen je kao popodnevno druženje uz večernju promociju odnosno predstavljanje grafičke novele "Ja, borac" Leonide Kovač i Ane Mušćet.

"O Sajmu knjiga po kojem je naša Udruga prepoznata govori se već daleko od našeg malog grada i izvan naše zemlje. No, svima nam nedostaje stalni dodir s knjigom, cjelogodišnje i svakodnevno utočište ne samo za čitatelje već i za nas koji se bavimo predstavljanjima i promocijom knjiga i autora. Kultna je knjižara Castropola stvorila Sa(n)jam, a sada Sa(n)jam Castropoli na Giardinima 2 daje novu priliku osnivajući klub-knjižaru. Stvarati veliki sajam kao mali knjižar bio je veliki izazov, a sada iz velikog sajma stvarati malu klub-knjižaru još je veći. Prošli smo u 30 godina puni krug i vratili se na svoje polazište, tamo gdje knjiga istinski i pripada", istaknula je Magdalena Vodopija dodavši kako se prostor kluba-knjižare nalazi na prvom katu u jednom građanskom stanu koji je prije dvije godine postao prostor Udruge Sa(n)jam knjige.

U klupskim prostorijama članovi će moći čitati, naručiti i kupiti knjigu uz popuste, sudjelovati u klupskim programima i predlagati programski sadržaj; koristiti bogatu sajamsku biblioteku i zatražiti personalizirane preporuke knjiga od knjižara, autora, urednika i nakladnika. Klub-knjižara Giardini 2 bit će otvorena od ponedjeljka do petka od 17 do 22 sata, i subotom od 10 do 14 sati, a u radno vrijeme posjetitelji će se moći učlaniti u klub.

"Prvi knjiški postav okrenut je širokom području umjetnosti od filma, glazbe i dizajna do stripa i grafičke novele. Posebno smo izdvojili dio s najnovijim naslovima hrvatskih nakladnika iz područja književnosti, publicistike i humanistike te kreirali policu s knjigama autora koji su gostovali na pulskom Sajmu te policu s nobelovcima", istaknula je Vlatka Balinčić koja je kreirala knjiški postav.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.