Kolumne

subota, 27. travnja 2019.

Časopis Kvaka na licu mjesta | 12. sesvetski pjesnički maraton


Autor fotografije: Katarina Zadrija
Na ovogodišnjem 12. sesvetskom pjesničkom maratonu koji se tradicionalno održava u Gradskoj knjižnici Sesvete, svoje radove čitalo je oko pedesetak autora koji su na ovo iznimno događanje došli, kako iz najbližih krajeva, tako i iz drugih, udaljenih krajeva lijepe naše.

Važno je spomenuti kako su na pjesničkom maratonu sudjelovale i mlade pjesnikinje, učenice osmogodišnje škole koje su iznenadile zrelošću svojih stihova, te mlade  Poseban gost bio je poznati književnik Enes Kišević, koje je, kao i uvijek, oduševio svojom interpretacijom stihova.

Posebna gošća bila je glavna urednica Hrvatskog glasa Berlin, novinarka Sonja Breljak koja je za ovu prigodu doputovala iz Berlina gdje već godinama radi te prisutnima predstavila nekoliko dugogodišnjih suradnika portala kojeg vodi, a to su Marica Žanetić Malenica, Anđelka Korčulanić, Dragica Šimić i Sonja Smolec. Sve autorice pročitale su po tri svoje pjesme.

Nakon njih, u nastavku programa, svoje radove čitali su mnogi drugi prisutni pjesnici.

Za uspjeh ovako opsežnog događanja zaslužan je Ivan Babić, voditelj Knjižnice Sesvete, koji godinama uspješno organizira ovaj pjesnički maraton.


Sonja Breljak, koja je ne samo glavna urednica HGB-aveć i velika ljubiteljica poezije, pročitala je po dvije pjesme autora koji nisu bili u mogućnosti doći a to su Adolf Polegubić, Vladimir Gortan, Mirko Popović, Josip Prudeus, Sven Adam Ewin.

U pauzama, na domjenku, prisutni su se družili, izmjenjivali iskustva, radovali se ponovnom susretu s dragim prijateljima i razgovarali svoim planovima.

S lijeva na desno: Anđelka Korčulanić (Split), Marica Žanetić Malenica (Split), Sonja Smolec (Velika Gorica), Enes Kišević (Zagreb), Sonja Breljak (Berlin), Dragica Šimić (Dugo Selo), Ivan Babić (Sesvete).

Posebno zanimljiv duel - performans, bio je izvedba pjesme Maka Dizdara "Ima jedna rijeka" koju su izveli Ivan Babić i Enes Kišević.


➡️Vezane objave: 12. sesvetski pjesnički maraton | Knjižnica Sesvete

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.