Kolumne

srijeda, 13. ožujka 2019.

Prošećite cipelama od snova u centru hrvatske kulture


Nakon uspješno održane i iznimno posjećene koprivničke promocije knjige Zdenke Čavić „Cipele od senja“ u Velikoj dvorani na trećem katu Hrvatski sabor kulture će održati zagrebačku promociju knjige.

Nakon uspješne promocije u rodnoj Koprivnici Zdenka Čavić predstavit će svoju knjigu u prostorijama svoga izdavača Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. U petak 15. ožujka s početkom u 19:00 sati okupit će se na jednom mjestu ljubitelji književnosti i poetskog stvaralaštva, ali i članovi drugih djelatnosti Hrvatskog sabora kulture – pjevači, svirači i slikari.

Nakladnička djelatnost Hrvatskog sabora kulture u području književnosti aktivirala se 2015. godine, a u petak će predstaviti svoju 8. knjigu po redu. Zbirka poezije Zdenke Čavić zaokružila je 2018. godinu – europsku godinu kulturne baštine – upravo baštineći kajkavski, koprivnički, dijalekt. Intimna poezija autorice povest će slušatelje na put u djetinjstvo s nostalgičnim osvrtom. Lepršavost i sanjivost stihova upotpunjuju akvareli slikarice Marije Stipan, također članice velike obitelji Hrvatskog sabora kulture.

O stihozbirci Zdenke Čavić pisala je Ana Rajković:

Evokacijom prošlih vremena ispisuje svoj strah pred vremenom koje dolazi, vremena koje je ispunjeno beznađem, iskrivljenim vrijednostima i ništavnošću svega. Nostalgija i tuga zauvijek su upisane u kalendar njezina života. Okrenuta svojoj senzibilnoj osobnosti često pronalazi utjehu i mir u ljepotama prirode, obiteljskim vrijednostima i duhovnosti kojom je protkan cijeli njen život i rad. Kada poželi pobjeći od crne i okrutne stvarnosti, najsigurnije utočište joj je umjetničko stvaranje.

Knjigu će predstaviti predsjednik Varaždinskog književnog društva Tugomir Orak, a uz interpretatore pjesama, sudjelovati će i zbor „Kapela Paulina Warasdin“ pod vodstvom maestra Zdenka Kuščera te tamburaški orkestar KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.