Kolumne

subota, 23. ožujka 2019.

Ars poetica – slikarstvo inspirirano poezijom


vrijeme: 19.03.2019. - 08.04.2019.
mjesto: Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/1

U utorak, 19. ožujka 2019. u 19 sati, u Europskom domu Zagreb otvara se izložba slika članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom 'Ars poetica – slikarstvo inspirirano poezijom'. 

Izložbu će otvoriti Renata Bačić i Krešimira Gojanović, a izložba će se moći pogledati do 8. travnja 2019.

Izlagači: Marija Barkiđija, Anđelko Brkić, Antonija Cesarec, Marija Čingel, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Zlatko Isaković, Morana Jugović, Valentina Kasapović, Ivana Kolić, Miroslava Kos, Rada Marković, Višnja Peter, Petra Popović, Mladen Žunjić.

'Izložba ”Ars poetica” i ove godine potaknuta je Nacionalnom strategijom poticanja čitanja i namjera joj je povezati slikarstvo sa poezijom, na način da su natječajem odabrani likovni umjetnici, članovi HDLU Zagreb i njihovi prijatelji, za izložbu predložili slike koje su bile inspirirane različitim poetskim djelima. U tom procesu promišljanja i planiranja izložbe, umjetnici su se prisjetili strane i domaće poezije koju su čitali u različitim periodima života, preporučili su kolegama različite pjesnike i razmjenili o njima mišljenja, te stvorili likovna djela nadahnuta poetskim djelima, koja imaju za cilj i njihovu publiku potaknuti na čitanje poezije.' (...) – Krešimira Gojanović

Izložbu financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb.

Opširnije:
https://likumzg.wordpress.com/

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.