srijeda, 6. veljače 2019.

Gordana Majdak | Pritajen uzdah zadovoljstva


Odlomak iz knjige Dodir obnaženih misli

Slivena u tvoje dlanove, razlivena krajolicima neslućenih užitaka; otkrivam sebe ovijenu u ljubavni zanos. Obnavljam se u Ljubavi. Nakon što tažim tjelesnu žeđ za tvojim dodirom, ponovno se sastavljam u pokrete, u dosljednost, u razum. Uzlet između bezumlja, trenutačnog gubitka svijesti dok sam nošena valovima i plimnim užicima, sve do spoznaje kako se vraćam Tebi, u zagrljaj tvojih ruku, pod vreteno tijelo strasti i nježan doticaj tvojih usana; traje tek nekoliko nezaboravnih trenutaka.

Zapisujem doživljaj i čuvam obilje prisnosti, svu raskoš senzibiliteta, sve ono što postajemo kada se pretačemo jedno u drugo. Tada podižem vjeđe i promatram nas u stvarnosti upravo načetih strasti, ne brišući ljubavni znoj s nagih tijela. Obostrano se hladimo od prožimanja u vremenu nježnosti, mirisnih riječi, šaputanju na jastuku i pritajenih uzdaha zadovoljstva.

Ne postoji ništa ljepše od spoznaje: Voljeti dodirom.

Svaka moja misao slijeva se u tijelo ljubavi, u spoznaju i ljepotu življenja. Izgovorene riječi talože se u meni i nalikuju neponovljivoj uspomeni. U bojama tišine pronašla sam smiraj. Ne kitim se apstraktnošću da bih dokazala sebe, da bih ovjekovječila nas. Jedino još uvijek veličam dodir. Tvoje ruke. Miris i okus ljubavi. Jedino još uvijek pokušavam dočarati ukupnost emocija, tu poželjnu naplavinu strasti i bliskost među nama.

Neumorno zapisujem gomilanje doživljaja dok razotkrivam nagost svojih bedara, nagost ruku i usana, nagost moga srca u tvojim rukama.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.