Kolumne

petak, 9. studenoga 2018.

Predstavljanje digitalnih slikovnica u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica


vrijeme: 09.11.2018. 18 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6

U petak, 9.11.2018., s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica (Čitaonica tiska 1. kat) održat će se promocija digitalnih slikovnica koje su nastale tijekom provođenja projekta 'Princeza na kraju svijeta - inovativno i kreativno poticanje čitanja kod djece u digitalnim okruženju'.

 
Na predstavljanju slikovnica sudjelovat će izvoditeljica projekta Ivana Kranželić, ravnateljica knjižnice dr.sc. Dijana Sabolović-Krajina i knjižničarke Valentina Mikec i Danijela Petrić.
 
Projekt se provodio od svibnja do listopada 2018. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Koprivnice i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Projekt  je bio namijenjen djeci, a sudjelovalo je 36 djece i odraslih. Sastojao se od osam literarno-kreativnih radionica  i radionica digitalne obrade novonastale priče te oblikovanja završnog proizvoda u digitalne slikovnice. Nastalo je osam digitalnih slikovnica u kojima pratimo avanture glavnih junaka i upoznajemo se s mitološkim bićima Podravine. Teme za slikovnice odabrane su kombinacijom lokalnih i univerzalnih motiva sa svrhom da kroz slobodnu interpretaciju djeca upoznaju legende svojega kraja, ali i usvoje osnovne elemente bajke. Tako se  ukazalo na vrijednost spajanja dvaju svjetova - svijeta bajki i digitalnog svijeta.
 
Sve slikovnice dostupne su na web stranici knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, a može im se pristupiti na poveznici: http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/defaultcont.asp?id=504&n=2.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.