Kolumne

ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Mjesec hrvatske knjige u Velikoj Gorici započinje Turbooksom – malim književnim festivalom


Od 15. listopada započinje tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja će i u velikogoričkoj knjižnici biti obilježena nizom književnih događanja. Najveću novost u programu za sve Velikogoričane svakako predstavlja Turbooks – mali književni festival – koji će tijekom tri dana (od 16. do 18. listopada) dovesti u naš grad istaknute književnike za odrasle i djecu. Tri književne matineje i tri večernje književne tribine obilježit će susreti s Damirom Karakašem, Kristianom Novakom, Nadom Mihoković-Kumrić, Sonjom Smolec, Jasminkom Tihi Stepanić i stripašem Danijelom Deverićem. Pozivamo sve zaljubljenike u knjigu da nam se pridruže na ovim književnim druženjima i upoznaju neke od najpopularnijih i najnagrađivanijih književnih imena domaće književne scene.

mhk2018-programska-naslovnaNiti ostatak Mjeseca hrvatske knjige neće ostavljati mjesta dosadi – predavanja, radionice i izložbe koje smo ove godine pripremili uglavnom će biti u skladu s ovogodišnjom temom Mjeseca hrvatske knjige (U)čitaj nasljeđe! s naglaskom na najstarije hrvatsko pismo – glagoljicu.

Kompletan program Mjeseca hrvatske knjige uskoro će biti dostupan i putem tiskane programske knjižnice u svim lokacijama knjižnice, a dotad provjerite što nam sve slijedi na sljedećem linku:



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.