Kolumne

nedjelja, 2. rujna 2018.

Komemoracija na Jutru poezije | Jutro poezije poručilo - čitajte Roberta Roklicera!


Piše: Sandra Pocrnić Mlakar


Matasović, Grozdić

Robert Roklicer ostavio je iza sebe djelo čiji značaj za hrvatsku književnost u ovom trenutku ni ne možemo procijeniti. Nije priznavao dogme i bio je svoj, iskren i beskompromisan u otvaranju prostora za poeziju, čak i kada je to bilo na vlastitu štetu - tim riječima te poezijom i citatima iz Roklicerovih knjiga oprostilo se Jutro poezije od svog dugogodišnjeg voditelja i dragog prijatelja. Brojni književnici i prijatelji Jutra poezije, od kojih su mnogi pristigli i iz drugih gradova, zahvalili su se Robertu Rokliceru na prijateljskoj podršci i mudrosti kojima ih je usmjeravao i razvijao te poručili - čitajte Roberta Roklicera!






Valent, Čujć, Dimova

Najstariju pjesničku tribina u Europi, koja je osnovana 1964. godine, Robert Roklicer vodio je od 2009. godine. Inicirao je objavljivanje Antologije Jutra poezije u kojoj su prikupljeni stihovi autora koji su sudjelovali u radu Jutra od njegova osnivanja te obogatio biblioteku Jutro poezije zbirkama stihova novih članova. Jutro poezije nastavlja s radom sljedeće subote, rečeno je, dok Virovitičke umjetničke večeri, tribina koju je Robert Roklicer osnovao prošle godine u Virovitici, nastavlja djelovati pod imenom Roklicerove večeri.







Grakalić i Valent
Tribina Jutro poezije održava se svake subote u 12 sati u najstarijoj gostionici u Zagrebu, Pod starim krovovima u Basaričekovoj, u kojoj je sniman film Tko pjeva zlo ne misli. Pjesničkoj tribini Jutro poezije posljednjih godina pridružili su se brojni mladi članovi, među kojima ima i srednjoškolaca.






Foto:Željko Buklijaš


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.