Kolumne

četvrtak, 9. kolovoza 2018.

Predstavljanje monografije 'Pula - Grad Interval' autorice Paole Orlić


vrijeme: 12.08.2018.
mjesto: Pula, Gradska radionica, Lj. Posavskog 10

Pulska povjesničarka umjetnosti Paola Orlić u Gradskoj radionici predstavlja projekt umjetničke monografije - trilogiju 'Pula - Grad Interval' u izdanju StudioLab-a u nedjelju, 12. kolovoza 2018. u 20:00 sati. 

Ova trilogija kreativni je rezultat suradnje više autora, u čemu su pored Paole Orlić sudjelovali fotograf Igor Zirojević te pisci Dragan Velikić (1. dio trilogije "Stanari") i Milan Rakovac (2. dio trilogije "Čuvari").
Govoreći o toj suradnji Paola Orlić ističe: "…svaki autor iz svoga posebnog rakursa, medija i svijeta iz kojeg dolazi i unutar kojeg se kreće u svojoj svakodnevnici, pokušava slijediti i osvijetliti pokoji zapis na vremenskom kontinuumu grada. Trilogija 'Pula- Grad Interval' stoga nije projekt još jedne u nizu monografija o Puli. Još manje uopćena vizualna pripovjest o prostoru koji bi se mogao nazvati njihovim. Mjesto je to na kojem se uvijek susreću tri dionice pripovijedanja o nestajanju takvog prostora, povijesti duge (do)trajalosti i kategoriji sjećanja na njega kao niz prizora - faseta Barthesovskog punctuma koji ih ubada, reže i sasvim ih se osobno tiče. U procjepu između slike i teksta, toj vječitoj fugi u kojoj titra na tisuće iskliznutih priča, otvara se prostor sjećanja na koje se odavno zaboravilo ili za koje naprosto ne marimo da ga posjedujemo jer se pozicija u vremenskom kontinuumu izvrnula pa vizure postaju sjećanja koja posjeduju nas.

Pula- Grad Interval stoga je svojevrsni otok.
Mjesto produljenog života u ponovnom nastajanju.
Utočište na koje su autori doplovili u potrazi za vlastitim prostorom u sebi."

Opširnije:
https://www.igorzirojevic.com/interval-city

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.