Kolumne

četvrtak, 30. kolovoza 2018.

Kazališna sezona u Zagrebu započinje u Maloj sceni! Čudak Šumek od 6.rujna!


Kazalište Mala scena novu kazališnu sezonu u Zagrebu otvorit će u četvrtak, 6. rujna u 18 sati premijerom predstave „Čudak Šumek“ autorice Ivane Francišković Olrom.

Svako mjesto ima svoju priču, svoju legendu, a svako mjesto ima i svog čudaka. Tako i Vrlingrad ima svoju legendu. Legendu o Šumeku. Čudaku Šumeku. Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. No, Šumeku se u jednom trenu zacrnilo i otišao je duboko u šumu. Otada je prošlo mnogo godina i o Šumeku se ništa nije znalo - osim da je čudak i legenda. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i inspirativnoj predstavi nastaloj u koprodukciji Male scene i Kotar Teatra.

Predstavu o Čudaku Šumeku režirala je višestruko nagrađivana redateljica Morana Dolenc.

„Rad na predstavi bio je istinski izazov za autorski tim i izvođače. Početna želja za kombiniranjem dramskog i lutkarskog razvila se u zanimljivi spoj u kojem glumci stvaraju svoj kod igre koji se prenosi na lutke, ali i na masku koja je zapravo spoj između lutkarskog i dramskog kazališta.“

Sjajnu glumačku postavu čine Marija Kolb, Matija Kezele i Mark Šokčić, a u predstavi se po prvi put koristi nova, još neviđena tehnika u lutkarstvu – naše drvene lutke mogu mijenjati izraze lica! Za ovu inovativnost zaslužna je Luči Vidanović.

Autorski tim predstave čine i dramaturginja Anja Pletikosa, scenograf Leo Vukelić, skladatelj Vlatko Panić, oblikovatelji svjetla Domagoj Klasić i Ivan Štrok, a likovno oblikovanje potpisuje Jelena Radmanović. Producentice za Malu scenu su Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević, producent za Kotar Teatar Matija Kezele, a mentorica producenticama je Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Svoja mjesta na prvoj reprizi predstave u subotu, 8. rujna u 17 sati rezervirajte već sada online (www.mala-scena.hr) ili telefonski na 01/4683-352.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se Vi ili netko iz Vaše redakcije pridružite na svečanoj premijeri ili prvoj reprizi.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na jelena@mala-scena.hr ili telefonski na 01 46 83 373.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.