Kolumne

petak, 6. travnja 2018.

Kanadski pisac David Homel u programu Autor iz daljine festivala Monte Librić


vrijeme: 23.04.2018. - 29.04.2018.
mjesto: Pula, Zajednica Talijana

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se od 23. do 29. travnja u Zajednici Talijana u Puli a njegov središnji program Piknik s autorom i ove godine donosi promocije knjiga i zanimljive razgovore s domaćim i inozemnim piscima, animatorima i ilustratorima za djecu, priopćili su u četvrtak organizatori festivala. 

Kako se navodi u priopćenju za javnost, posebnu pozornost festivala izazvat će gost programa "Autor iz daljine" koji ove godine dolazi iz Kanade, a radi se o Davidu Homelu, svestranom umjetniku, nagrađivanom piscu knjiga za djecu i odrasle, ali i književnom prevoditelju, novinaru, uredniku, edukatoru i filmašu. On je u koautorstvu s ilustratoricom Marie-Louise Gay napisao četiri knjige za djecu i to "Travels with my Family", "On the Road Again: More Travels with my Family", "Summer in the City" i "The Traveling Circus".

U Puli, na Monte Libriću, a potom i u Rijeci i Zagrebu, predstavit će "The Traveling Circus", svoj posljednji roman za djecu kojem se radnja događa u Hrvatskoj.

Najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će redom poznati i nagrađivani autori. Književnica Olja Savičević Ivančević i ilustrator Svjetlan Junaković svoje talente povezali su u slikovnici "Šporki Špiro" i "Neposlušna Tonka" u izdanju naklade Sandorf. Strip-crtačica, animatorica, redateljica i ilustratorica Ivana Guljašević, koja ujedno potpisuje i ovogodišnju ilustraciju vizualnog identiteta Monte Librića, predstavit će slikovnicu "Bo-tuov bubanj" koju je ilustrirala prema priči pisca, ilustratora, scenarista i novinara Brune Kumana.

Poznati hrvatski pisac Roman Simić i višestruko nagrađivani ilustrator Manuel Šumberac ponovili su suradnju i nakon prve uspješnice Baba Jaga i div Zaborava sada predstavljaju novu slikovnicu "Jura i kuckalo protiv dosade" u izdanju Profil knjige. Poseban program "Librić plus" u cijelosti se nadovezuje na ovogodišnju festivalsku temu "Animiraj me!" i bit će posvećen animiranim filmovima Zdenka Bašića. Rad animatora i ilustratora, vizualnog umjetnika Zdenka Bašića, uz samog autora, predstavit će vrsna poznavateljica hrvatskog animiranog filma Mihaela Majcen Marinić.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.