Kolumne

četvrtak, 12. travnja 2018.

Gavranove knjige objavljene u Indiji na hindu jeziku


vrijeme: 12.04.2018.

Dvije popularne drame Mire Gavrana 'Kad umire glumac' i 'Lutka', objavljene su kao dvije zasebne knjige na hindu jeziku u tromilijunskom indijskom gradu Jaipuru, u izdanju izdavačke kuće Bodi Prakash. Oba teksta na hindu jezik je preveo Saurabh Srivastava.

Proteklih petnaestak godina kazališni tekstovi Mire Gavrana igrani su diljem Indije od Mumbaia i Punija pa sve do Hyderabada, Assama i Bangalorea, ali je ovo prvi puta da su njegovi tekstovi tiskani kao knjige u toj mnogoljudnoj zemlji.
 
Drama “Kad umire glumac” govori o glumcu amateru i profesionalnoj glumici koji pripremajući zajedničku predstavu u domu umirovljenika rekapituliraju svoje živote, dok se u “Lutki” govori o mladiću koga je nakon sedmogodišnje veze ostavila djevojka pa otpočinje živjeti sa ženom lutkom, savršenim androidom, s kojom će u šest mjeseci proživjeti sukus muško-ženskih odnosa na humoran način.
 
Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 40 jezika, a po njegovim kazališnim tekstovima nastalo je više od tri stotine kazališnih premijera diljem svijeta.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.