Kolumne

petak, 23. ožujka 2018.

Zrinko Šimunić gost Jutra poezije


Piše: Sandra Pocrnić Mlakar

Na Jutru poezije ove subote predstavit će se Zrinko Šimunić, dugogodišnji član Jutra, autor četiri zbirke poezije – „Terra magica, Pustalovina, Organolirika i Dijete zapada, od kojih je najnovija objavljena prošle godine. Višestruko je nagrađivan i član je Društva Hrvatskih književnika od 2007. godine.

Zrinko Šimunić rođen je u Čakovcu 1961. godine, po zvanju je inženjer elektrotehnike, a radi kao elektroprojektant, no njegove pjesme daleko su od tehničkog shvaćanja svijeta koje podrazumijeva njegova struka. Za sebe kaže da je organoliričar i hedonist te da mu voda natapa stihove u svakoj pjesmi. Šimunićevi najčešći motivi su priroda i ljubav u svim njezinim manifestacijama, no, bez obzira piše li o prirodi ili o ljubavi, njegova je poezija zorna i strastvena, ponekad do izrazite erotičnosti, zasićena pjesničkim slikama.

Kao i svake subote, Jutro poezije počinje u 12 sati u najstarijoj gostionici z Zagrebu „Pod starim krovovima“ u Basaričekovoj 9. Organizator Jutra poezije je udruga FRiKK, a voditelj je Robert Roklicer.

PRAMALJEĆE
Nestvaran je ovaj snijeg
u rano proljeće - kulisa
Ne stoga što nam je toplo
(brrr...)
i on šareno hlapi već žene
mašu
kišobranima i mimozama kad prostruji tramvaj u vedrom
pustopašnom svjetlu
Sunce, majstor scene
propelo se na prste u bijelom
blistavom sjaju

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.