Kolumne

srijeda, 10. siječnja 2018.

Antonia Budano na Jutru poezije


Piše: Sandra Pocrnić Mlakar

Najstarija hrvatska pjesnička tribina Jutro poezije, koja se održava subotom u podne (13.1.2018. op.ur) u najstarijoj zagrebačkoj gostionici Pod starim krovovima, ugostit će ove subote pjesnikinju i glumicu iz Osijeka Antoniju Budano.

Antonia Budano rođena je 1976. godine u Osijeku. Stihove sriče od rane mladosti, a poeziju ozbiljnije počinje shvaćati unazad desetak godina. U nakladi Kultura snova objavljena je njezina prva zbirka poezije pod naslovom „Riznica skupocjenih trenutaka“, a poeziju je objavljivala i u zajedničkim zbirkama Kulture snova te u zborniku radova Pesničke republike.

U organizaciji udruge FRiKK Antonia Budano nastupila je u recitalu u povodu  Međunarodnog dana Stop nasilju nad ženama, te je s Robertom Roklicerom izvela dječji igrokaz, Čarobni napitak Djeda Božićnjaka autorice Natali Šarić.

Aktivno se bavila ritmičkom gimnastikom i honorarno radila kao novinarka u Večernjem listu i na online Radio Mačkamama. Od 1996. godine, rodivši sina Bernarda, kaže kako se budi radosna, zahvalna na Božjem daru.

Jutro poezije organizira udruga FRiKK koju vodi Robert Roklicer.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.