utorak, 21. studenoga 2017.

Raspisan natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“


Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, u želji da se što više piše  i objavljuje poezija kakvu je godinama s velikim uspjehom stvarao ovaj svestrani književni  umjetnik te da se ne zaboravi njegovo ime i djelo.

Golob je rođen 19. veljače 1927. u Koprivnici, a umro je u Zagrebu 1. lipnja 1997. Autor je brojnih knjiga, uređivao je nekoliko vrhunskih časopisa, sudjelovao u osnivanju grupe studio 64, koja je stvorila i afirmirala Zagrebačku školu šansone (Dedić, Špišić, Percl, Črnko, Hegedušić i dr.). Objavljivao je eseje i prevodio s više jezika. Skladatelj je i autor brojnih pjesama. Bavio se i umjetničkom fotografijom. Pamtimo ga i po njegovim nenadmašnim ljubavnim stihovima, od koje su mnoge uglazbili i otpjevali, pretežno Arsen Dedić, Kemal Monteno, Ibrica Jusić i drugi.

Na književni natječaj svaki autor, do 20. siječnja 2018., može poslati najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom, te kratki životopis. Najboljeg će prosudbeni sud nagraditi „Velikom zlatnom plaketom – Zvonimir Golob“. Radovi se šalju na adresu: UHBDR91. 48000 Koprivnica, Dr. Nikole Sertića 15 (za natječaj).

Lani je ovo priznanje pripalo Dragi  Štambuku.

Nagrada će biti dodijeljena 19. veljače u Zagrebu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Nema komentara :

Objavi komentar