Kolumne

utorak, 21. studenoga 2017.

Raspisan natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“


Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, u želji da se što više piše  i objavljuje poezija kakvu je godinama s velikim uspjehom stvarao ovaj svestrani književni  umjetnik te da se ne zaboravi njegovo ime i djelo.

Golob je rođen 19. veljače 1927. u Koprivnici, a umro je u Zagrebu 1. lipnja 1997. Autor je brojnih knjiga, uređivao je nekoliko vrhunskih časopisa, sudjelovao u osnivanju grupe studio 64, koja je stvorila i afirmirala Zagrebačku školu šansone (Dedić, Špišić, Percl, Črnko, Hegedušić i dr.). Objavljivao je eseje i prevodio s više jezika. Skladatelj je i autor brojnih pjesama. Bavio se i umjetničkom fotografijom. Pamtimo ga i po njegovim nenadmašnim ljubavnim stihovima, od koje su mnoge uglazbili i otpjevali, pretežno Arsen Dedić, Kemal Monteno, Ibrica Jusić i drugi.

Na književni natječaj svaki autor, do 20. siječnja 2018., može poslati najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom, te kratki životopis. Najboljeg će prosudbeni sud nagraditi „Velikom zlatnom plaketom – Zvonimir Golob“. Radovi se šalju na adresu: UHBDR91. 48000 Koprivnica, Dr. Nikole Sertića 15 (za natječaj).

Lani je ovo priznanje pripalo Dragi  Štambuku.

Nagrada će biti dodijeljena 19. veljače u Zagrebu.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.