Kolumne

utorak, 21. studenoga 2017.

23. studeni | Međunarodni dan riječi


I ove godine, 23. studenoga, proslavit ćemo obljetnicu međunarodnog Dana riječi, riječ kao veza s ljudima, što se podudara s datumom otvaranja Muzeja riječi.

Moto Muzeja je: "Riječ premošćuje razlike između kultura i religija."

Već petu godinu za redom, Muzej riječi pod pokroviteljstvom "Zaklade César Egido Serrano"* organizira međunarodni natječaj za kratku priču do najviše 100 riječi.  Zadnji dan kad se možete prijaviti na taj natječaj je 23.11.2017. Više: ovdje


Sonju Smolec, književnicu, imenovao je 2012. godine Muzej riječi, Quero, Toledo, Španjolska, Ambasadorom riječi u RH, kad je svojom pričom "Noćno zavijanje" (Night howl), osvojila prvu mjesto u kategoriji kratkih priča do 100 riječi napisanih na engleskom jeziku.

Povodom međunarodnog Dana riječi, u ime Zaklade César Egido Serrano, časopis za književnost "Kvaka" poziva sve zainteresirane da napišu kratku priču do najviše 100 riječi na temu Mir u svijetu.

Svaki natjecatelj može poslati samo jednu priču. Naslov priče sami odabirete.

Svoju priču, napisanu na hrvatskom jeziku, pošaljite na e-mail casopis.kvaka@gmail.com
Zadnji dan do kada možete slati svoje priče je 30.11.2017.


Tri najbolje priče bit će objavljene u tiskanom izdanju a autori nagrađeni besplatnim primjerkom časopisa za književnost "Kvaka",br. 2.

Pobjednici će biti objavljeni najkasnije do 10.12.2017.

E-mail mora imati naslov: Međunarodni dan riječi

U vezi bilo kakvih nejasnoća, pitanja šaljite na e-mail adresu časopisa.

Natječaj je otvoren samo za Republiku Hrvatsku.

________________________________________________

"Zaklada César Egido Serrano" ne traži niti prima subvencije ili pomoć od bilo koje javne ili privatne ustanove, ona se financira vlastitim sredstvima".

________________________________________________

U natječajima časopisa natjecati se ne mogu članovi Uredničkog odbora, članovi njihovih obitelji i stalni vanjski suradnici časopisa.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.