Kolumne

petak, 8. rujna 2017.

Sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan gostuje u 'Booksi'


vrijeme: 09.09.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d

U subotu, 9. rujna, u 19 sati, u klubu Booksa, u organizaciji nakladnika Izvori, gostovat će nagrađivana sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan. Povod njenom dolasku je predstavljanje višejezičnog izdanja njezine knjige-slikovnice Harun i Jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin. Razgovor će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku, a ulaz je besplatan!

Nadine Kaadan objavila je u arapskome svijetu već 15 dječjih knjiga vođena uvjerenjem, još od svojih školskih dana, da su ilustrirane priče za djecu najbolji način širenja kulture čitanja u arapskome svijetu. Sve su njezine dječje knjige inspirirane bogatim sirijskim kulturnim naslijeđem. Na ovoj večeri predstavit će se tri izdanja iste knjige, a svako izdanje je dvojezično: arapsko-hrvatsko, arapsko-slovensko, arapsko-njemačko. S Nadine Kaadan na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.

Ova izdanja su dio projekta Story Time – Connecting People With the Power of Art - u kojem sudjeluju partneri iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a koordinator projekta je zagrebački nakladnik Izvori. Projekt sufinancira program Europske unije Kreativna Europa. Namjena cijelog projekta je lakše uklapanje i prihvaćanje djece izbjeglica  u novu (europsku) sredinu u kojoj su se našli zbog nesretnih prilika u njihovim zemljama.

Facebook događanje

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.