Kolumne

petak, 8. rujna 2017.

Deset finalista Nagrade Fran Galović


Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 52 prijavljene knjige odabralo je deset finalista, a dobitnik nagrade bit će proglašen 28. listopada u Koprivnici na zatvaranju 24. Galovićeve jeseni, priopćio je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.

Finalisti su Mirko Ćurić ("Smrt Pétera Esterházya"), Mihaela Gašpar ("O čajnicima i ženama"), Ivica Ivanišević ("Primavera"), Damir Karakaš ("Sjećanje šume"), Dražen Katunarić ("Smiješak Padra Pija"), Kristian Novak ("Ciganin, ali najljepši"), Denis Peričić ("Techno gost"), Bekim Sejranović ("Dnevnik jednog nomada"), Tomislav Šovagović ("Ispod skala") i Goran Tribuson ("Vrijeme ljubavi").

U odabiru pobjednika, uz povjerenstvo u kojemu su Mario Kolar (predsjednik), Željka Lovrenčić i Matija Ivačić, sudjelovat će i čitatelji koji će u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada moći glasovati za svojega favorita.

Na glasačkom listiću bit će ponuđeno deset autora i djela, a onaj autor koji dobije najviše glasova čitatelja, dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju članovi povjerenstva, stoji u priopćenju. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.