Kolumne

petak, 4. kolovoza 2017.

Vlatka Planina i Wend u KiC-u


U prostorijama antikvarijata KiC-a, Zagreb, Preradovićeva 5, 4.8.2017., predstavili smo najnoviji roman Vlatke Planine "Wend", ove po godinama mlade ali već afirmirane autorice koja ima svoju publiku među svim generacijama čitatelja. Vlatka je član Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.




Premda nam se svojom trilogijom Jegulja (Naklada Bošković, 2016.), Kralj i bajka (2016.) i Povratak Vještice (2016.), predstavila kao vrstan pisac bajki, svojim romanom Wend vodi nas u svijet fantazije - putovanja kroz vrijeme.

Nakon razgovora kroz koji su Vlatka i voditeljica Sonja Smolec prisutne upoznali s novim romanom, svi koji su željeli mogli su autorici postavljati svoja pitanja.

Cijelo događanje popratila je i HRT-1 za koje je autorica dala intervju.

Časopis zahvaljuje svima koji su po tropskim vrućinama došli na promociju knjige Vlatke Planina, što je još jedan dokaz da su ovakva kulturna zbivanja itekako potrebna u gradu Zagrebu i sredinom ljeta.

Sinopsis knjige:

Dvanaestogodišnji dječak Red ljetne praznike provodi kod djeda, u gradiću neobična imena: Willow's End. Osnutak Wenda, kako ga mještani zovu, vezan je uz legendu o prvim doseljenicima i tragično preminuloj djevojčici Willow, po kojoj je gradić i dobio ime. No kad Red, uz pomoć prijateljice Brinn, krene istraživati zabranjeni crkveni zvonik, u spletu slučajnih a čudesnih okolnosti on propadne kroz skriveni vremenski portal i vrati se u prošlost, u vrijeme naseljavanja prvih doseljenika. Red tamo upoznaje i sprijateljuje se s Willow, te se suočava s dva velika izazova. Prvi izazov jest kako se vratiti kući, a drugi, još teži, jest treba li spasiti Willow od smrti, riskirajući promijeniti čitavu povijest i poništiti postojanje ne samo sebe već i svih koje voli?

"Ja ne molim za slobodu izbora već za slobodu od izbora" misao je koja se provlači kroz čitav roman, zajedno s pričom o požrtvovnosti, odvažnošću i radosti i boli prvih ljubavi.

Red će na kraju morati donijeti odluku, a koja će to odluka biti - za taj ćete odgovor morati pročitati knjigu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.