Kolumne

srijeda, 5. travnja 2017.

«Priča o oblaku» gostuje u Kini!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.png

Najstarija predstava Male scene za najmlađe iz ciklusa «Priča o...», «Priča o oblaku» izvest će se u tijekom travnja u Kini čak 20 puta!

Od 1. do 16. travnja naš će se «Oblak» predstaviti u Shenzhenu, a svakog će vikenda igrati po četiri izvedbe. U najvjerojatnije najvećem gradu na svijetu, Chongqingu, publika će ovu iznimnu predstavu autora Roberta Frabettia i Ivice Šimića vidjeti od 22. do 30. travnja, a  cijelo se gostovanje odvija u organizaciji kompanije Little Orange Castle iz Shenzhena.

«Priča o oblaku» namijenjena je djeci od 18 mjeseci do 5 godina, igra se za najviše 50 gledatelja, a predstavu izvodi redatelj i jedan od autora teksta - Ivica Šimić.

Ova kultna predstava Male scene prazivedena je 2002. godine, a od onda je odigrala više od 500 puta u Europi, Africi i Aziji na hrvatskom i engleskom jeziku, a u Kini će se izvoditi uz simultani prijevod na kineski jezik.

Scenografiju za «Priču o oblaku» osmislila je kiparica Dunja Niemčić, a oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor. Predstava je dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj 2003. godine, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija «Oblaka» izložena je na Zagrebačkom salonu gdje je također dobila priznanje.

Ivica Šimić rekao nam je nakon prve izvedbe «Oblaka» na ovoj velikoj turneji: «Predivno je gledati kako su djeca na cijelome svijetu ista. Kineska djeca jednakom pažnjom i interesom prate moju predstavu kao što su je pratila u Zagrebu, Ivancu, Bahariya oazi u Egiptu, u Irskoj, Turskoj ili Litvi. Moj «Oblak» putujući po svijetu povezuje različitosti i još jednom pokazuje i dokazuje kako dobro kazalište (za djecu) spaja različite kulture.

Vjerujem da je ovo gostovanje tek početak suradnje Male scene i kompanije Little Orange Castle koja je prisutna na tržištu cijele Kine i da će širom otvoriti vrata kineskog tržišta našim umjetnicima.»

Nakon svake izvedbe održat će se i radionica s roditeljima i djecom, a Šimić će također održati i nekoliko predavanja o kazalištu za najmlađu publiku.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.