Kolumne

srijeda, 30. studenoga 2016.

Matilda Mance | Božana Ćosić: Točka nestajanja


"Točka nestajanja" Božane Ćosić: Na početku odmah moram reći da mi je iznimno drago da hrvatska književna scena dobiva nove autore u kriminalističkom književnom žanru. Među njima je Božana Ćosić sa svojim kriminalističkim prvijencem "Točka nestajanja". Roman koji ima vrlo interesantnu fabulu, zanimljive istražiteljske aktere, psihopatskog počinitelja, i svakidašnju društveno-socijalnu pozadinu. Stoga se uz samu detekciju i traženje krivca, paralelno pred nama odvija i svakodnevni život istražitelja, koji je isprepleten u ne baš sjajnim kolegijalnim odnosima, kao i obiteljskim nesuglasicama.

Zajedno s istražiteljskim timom (a time i samim piscem) čitatelj je najviše koncentriran na traženje počinitelja, kojeg, naravno, uz sve nedoumice pronalaze iskusni glavni likovi.

Roman koji će vas zasigurno privući i kojeg ćete pročitati u jednom dahu, što zbog napetosti, što zbog toga jer je kratak, bez suvišnih sekvenci koje bi zašle van likova koji drže samu radnju, odnosno fabulu.

Čestitam autorici i očekujem da istražiteljski tim radi i nadalje u nekim slijedećim sumnjivim i kriminalnim događanjima!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.