Kolumne

srijeda, 6. srpnja 2016.

Najzanimljivije knjižnice za djecu


Brentwood Library
Adresa: 8109 Concord Rd, Brentwood, TN 37027, SAD




Bajke mogu vrlo lako oživjeti u ovom odjeljku Brentwood knjižnice. Djecu pozdravljaju i s njima razgovaraju sove (upravlja li se njima pomoću senzora pokreta ... ili magije!), A police su smještene duboko u umjetnoj šumi. Budite oprezni prilikom posjete ovoj biblioteci u šumi! Žive životinje, čarobnjaci, i lutkari često mogu navratiti.


East Hampton Library
Adresa: 159 Main St, East Hampton, NY 11937, SAD



S prostirkama, slikama oceana ispod nogu i "Knjigama-pticama", galebovima, iznad glava Dječja čitaonica u Hampton knjižnici East je idealno mjesto za krstarenje pričama. Prije nego se počnu družiti s novom knjigom djeca mogu pregledavati police na zaslonu divovske vjetrenjače ili razgovarati s knjižničarima na brodu recepciji


Cerritos Millennium Library
Adresa: 18025 Bloomfield Ave, Cerritos, CA 90703, SAD




Možete se baviti nečim veoma zanimljivim u Milenijskom knjižnici ili otići kući. Ova knjižnica je nedavno, od strane Los Angeles Magazina, proglašena najboljom knjižnicom za djecu. Avantura započinje odmah na početku, preko ulaza koji se sastoji od masivnih knjiga. Unutra, čitatelji će naći akvarij sa slanom vodom koji sadrži 15.000 galona vode (oko 56000 litara vode op.ur.), model space shuttle, repliku T-Rex kostura... i puno i puno knjiga, naravno!


Raja Tun Uda Library
Adresa: Jalan Kelab Golf 13/6, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia




Oh, vrijeme vani je grozno? To nikada nije bitno u ovom dijelu dječje knjižnice. Zajedno s travnatim brdom, (umjetno napravljenim) zrakama sunca, te prirodnoj veličini "Stabla za čitanje", ova zatvorena knjižnica- park je raj za mlade ljubitelje knjiga.


Laramie County Library
Adresa: 2200 Pioneer Ave, Cheyenne, WY 82001, SAD






U Županijskoj knjižnici Library Laramie sve je pri ruci! Čitatelji se mogu smjestiti u bibliobusima veličinom prilagođenim za djecu, ili pokrenuti veliku "Tvornicu knjiga". Povrh toga, knjižnica ima nakon radnog vremena program koji daje malo većoj djeci ekskluzivan pristup cijeloj zgradi, koja uključuje ogromnu šahovsku ploču i ukusnu "Knjižničarsku kavu".

Izvor podataka: Goodreads, Wikipedija

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.