Kolumne

utorak, 14. lipnja 2016.

Jelena Zlatar | Brujanje u drveću


Nagradu 'Sedmica & Kritična masa' za prozu mladih autora do 35 godina osvojila je
Jelena Zlatar s pričom 'Brujanje u drveću'.

U užem izboru su bili: Ružica Aščić, Iva Hlavač, Marija Katalinić, Jelena Osvaldić, Iva Sopka, Jelena Zlatar i Ivan Zrinušić.

Nakon što je žiri Nagrade Sedmica & Kritična masa - u sastavu: Ilijana Marin, Branko Maleš, Damir Karakaš - bodovao priče autora iz užeg izbora, nagradu je osvojila Jelena Zlatar s pričom "Brujanje u drveću". U užem izboru su bili: Ružica Aščić, Iva Hlavač, Marija Katalinić, Jelena Osvaldić, Iva Sopka, Jelena Zlatar i Ivan Zrinušić.

Članovi žirija nisu se međusobno konzultirali prilikom bodovanja i bodovali su autore/ice iz užeg izbora od 7 do 1 boda. Priča Jelene Zlatar plijeni atmosferičnošću te pomnom dramaturgijom uz finale koje se istodobno doima i dovršenim i otvorenim.

Jelena Zlatar (1982., Zagreb) dosad je objavila zbirku priča 'Odjavna karta' (CeKaPe, 2014.) i roman 'Slijepa točka' (CeKaPe, 2015.). U pripremi je njezina druga zbirka kratkih priča 'Ticala'. Doktorirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Svrha Nagrade Sedmica & Kritična masa za pisce do 35 godina jest istražiti mladu proznu scenu, dati podstrek mlađim autoricama i autorima, te pregled (širi i uži) aktualne scene "u sjeni", kako za publiku Kritične mase, tako i za nakladnike u potrazi za novim autorima.Nagrada iznosi 4.000 kuna  i dodjeljuje se uz plaketu.  Ovo je drugo biranje Nagrade, a prošlogodišnja dobitnica bila je Ana Rajković.

Kritična masa: Brujanje u drveću

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.