Kolumne

srijeda, 4. svibnja 2016.

Promocija romana za mlade autorice Vlatke Planina "Jegulja"

Vlatka Planina objašnjava kako je nastala ova knjiga
U utorak, 3.5.2016. u prostorijama kluba Peper, Ilica 5, Zagreb, održana je promocija knjige "Jegulja". Knjigu je tiskala naklada Bošković iz Splita.

Program i promociju knjige je organizirao časopis za književnost Kvaka, a voditelj programa bila je Sonja Smolec, književnica koja je tom prigodom pročitala nekoliko odlomaka iz knjige te u razgovoru s autoricom upoznala prisutne s ponekim detaljima koji su bitni da bi se razumjela jedna tako posebna knjiga koja nas uvodi u svijet bajki koji je istovremeno i lijep i opasan.

Očito je da je pišući ovu knjigu autorica proučila ne samo mitologiju - nordijsku, keltsku, i šire - već i mnoga druga područja, kao što je znanje o ljekovitim travama, značenja pojedinog drveća, naročito hrasta koji je bitan element ove priče, pa te elemente sa velikom vještinom upliće u racionalni dio radnje, ostvarujući taj osjećaj autentičnosti i "suspension of disbelief" toliko bitnog za žanr magičnog realizma.

Sonja Smolec čita odlomke iz knjige "Jegulja"
No, Vlatka ide i nešto dalje. Uvodi vlastite, nove elemente te plete vrlo posebnu, originalnu priču punu iznenađenja koju ćete čitati napeto i sa zadovoljstvom.

Budući da uskoro očekujemo i drugi dio trilogije "Jegulja", poželjeli smo autorici još mnogo književnih uspješnica, a njenoj maloj, dobroj i simpatičnoj vještici Kiri da uspije u svemu što je naumila.

Svim čitateljima koji vole zaviriti iza ugla svakodnevnog i tamo otkriti ono skriveno, maštovito i bajkovito, iskreno preporučamo ovu knjigu.

Časopis Kvaka zahvaljuje klubu Peper na prostoru i ljubaznosti osoblja uvijek spremnog na pomoć.

V. Smolec


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.