Kolumne

nedjelja, 14. veljače 2016.

Predstavljamo | Ljubica Biljan

Ljubica Biljan - Dobitnica nagrade “Albatros” 2015.
za roman “Jakobov san”


Životopis:

Ljubica Biljan
Ljubica Biljan rođena.1972.g.odrasla u Županji gdje je i pohađala osnovnu školu, a srednju školu pohađala je u Vinkovcima.

(Tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja intenzivno sudjelovala u literarnim, recitatorskim i dramskim školskim aktivnostima.)

Studirala na Sveučilištu u Zagrebu Pravni fakultet.  Kao apsolvent se zbog ljubavi i zasnivanja obitelji preselila u slavoniju, Nakon rođenja kćeri, diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku.  Živi u malom mjestu Cerna u istočnoj slavoniji.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Član  je:
  • udruge za arbitražno pravo AD HOC, Županja,
  • udruge za zaštitu prava djece, Županja
  • od 2009.g. član Općinskog izbornog povjerenstva Općine Gradište na svim izborima i referendumima u RH, a od 2012. g. i predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva.

Ovo je njeno prvo objavljeno djelo.
(Email: ljubica.biljan@gmail.com)

Nešto o knjizi:


Roman „Jakobov san“ nastao je kao plod mog dugogodišnjeg razmišljanja i do u detalje razrađenog životnog okruženja i karaktera glavog lika pedesetogodišnjeg Jakoba. Napisala sam ga vrlo brzo u samo par mjeseci, ali moram reći da sam o samom liku razmišljala godinama. kao i o stilu pisanja. Odabrala sam što jednostavniji stil iz jednostavnog razloga, a taj je da ne umorim čitatelja i da mu skrenem pažnju na detalje Jakobovog naoko besmislenog i nezanimljivog života. Bilo je vrlo teško pisati i održavati tu jednostavnost, ali mislim da sam rezultat postigla i da je u romanu dominantna radnja i kretanje, koje bi bilo koji drugi stil, po mom skromnom mišljenju ugušio tu nježnu i krhku svakodnevicu otuđenog glavnog lika.
Roman je posvećen ljubavi i ta poruka je vrlo jasna.
Druga poruka i ne manje važna je ta da svi možemo pobijediti strah i ostvariti svoje snove i da je nepotrebno čekati da to netko drugi učini za nas, jer će u najčešćem slučaju biti prekasno ili premalo vremena za uživanje u toj sreći.



Promocije:



1.    Dodjela nagrade i promocija održani su u Velikoj Gorici u POU Velika Gorica, 10.12.2015.g.

2.    Predstavljanje knjige u Zagrebu u Hrvatskom Školskom Muzeju 22.01.2016.g.

3.    Predstavljanje knjige u Županji u Gradskoj vijećnici dana 03.02.2016.g.
4.    Slijedi predstavljanje u Vinkovcima u Matici Hrvatskoj, ogranak Vinkovci
dana 23.02. 2016.g  u 19.00 h

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.