Kolumne

utorak, 9. travnja 2024.

Miljenko Jergović | Monika Herceg u Gdanjsku nagrađena velikom europskom nagradom Pjesnika slobode

Foto Sandra Šimunović/Pixsell
Naša je pjesnikinja osvojila veliku europsku nagradu. Bez sumnje najveću koju je neki hrvatski pjesnik osvojio u posljednjih deset godina. Ili jednu od dvije najveće (druga je isti ovaj Pjesnik slobode, Dorti Jagić, 2014.) kojim je neki hrvatski pjesnik čašćen u proteklih tri i pol desetljeća hrvatske državne samostalnosti. Stoga je doista zanimljivo kako je i zašto je nagrada Moniki Herceg prešućena u hrvatskim medijima. Ili je prešućena, ili je tretirana kao sitna počast na seoskoj zabavi. Izgleda da kulturne rubrike hrvatskih novina još jedino umiju voditi - hajke. Ili odavati priznanja netalentiranom državotvornom ološu.

Pretpostavljam da vas moj sljedeći tekst, junakinja našeg doba iz stalne autorske rubrike u Večernjem listu, neće previše zainteresirati. Pogotovu ako ste domicilni u Hrvatskoj. Ali koga briga, gospodo, koga briga!

Monika Herceg, junakinja našeg doba, moj tekst na: https://www.jergovic.com/junak-naseg-doba/monika-herceg-ili-nista-nije-lakse-od-presucivanja-talenta-u-svijetu-cubastih-gnjuraca/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.