Kolumne

ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Studentska riječ: O ratu, 7. 3. 2024. u 19 sati - tribina Studentska riječ: O ratu, koja se trebala održati 7. ožujka 2024. u Gradskoj knjižnici, nažalost odgođena zbog bolesti sudionika. Novi termin bit će objavljen naknadno!

 

Poštovani,

pozivamo Vas na drugu tribinu druge sezone Studentske riječi, koja će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2024. u 19 sati u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat

O ratu


Povratak rata u Europu nakon desetljeća mira, trenutna kriza na Bliskom istoku, tenzije oko Tajvana, sveprisutna prijetnja nuklearnog sukoba i druga nedavna događanja dovela su do reaktualizacije potrebe za razumijevanjem vojnog sukoba, odnosno rata, i njegove uloge na međunarodnom planu i u stvaranju povijesti.

Unatoč važnosti i kompleksnosti fenomena rata, prevladavajući je diskurs o njemu prečesto reduktivan i pojednostavljen - sveden na puko moraliziranje, navijanje ili pak očajavanje nad iskvarenom ljudskom prirodom. Njegovo je istinsko razumijevanje, međutim, moguće jedino posredstvom teorije koja može objasniti društvenu, političku, ekonomsku i filozofsku podlogu nastanka rata.

O ratu općenito, ali i o aktualnim ratnim zbivanjima vodit će se razgovor s posebnim gostom, hrvatskim sociologom i filozofom te dragovoljcem Domovinskog rata profesorom Ozrenom Žunecom. (L. M.)


Više o tribini: https://www.kgz.hr/hr/novosti/studentska-rijec/65323 

Vaše nam je mišljenje važno, pa ako već niste, molimo odvojite trenutak za kratku anketu: https://tinyurl.com/yc5phm4n 

Veselimo se Vašem dolasku! 

Uredništvo tribine Studentska riječ

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.