Kolumne

srijeda, 18. listopada 2023.

Mjesec hrvatske knjige 2023. – Književnost bez granica!U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, kao i svake godine, tradicionalno se obilježava Mjesec hrvatske knjige.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi i čitanju. Iz tog razloga brojne hrvatske knjižnice uključuju se u obilježavanje ove ključne manifestacije svojim raznovrsnim programima i aktivnostima kojima promiču važnost knjige i kulture čitanja te važnost knjižnica kao mjesta javnog, slobodnog pristupa za sve građane. 

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je prevoditeljima jer je 2023. godina proglašena Europskom godinom vještina. 

Tragom ulaska naše zemlje u schengenski prostor, prostor bez postojanja graničnih kontrola, Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige odlučio je zakoračiti u „književni Schengen“, vinuti se daleko iznad državnih granica u prostor „književnosti bez granica“.


Ovogodišnji slogan glasi Nek' ti riječ ne bude strana(c)…

Program događanju u belišćanskoj knjižnici nalazi se u privitku.

Tekst: Vlasta Putar

Plakat: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.