Kolumne

srijeda, 18. listopada 2023.

Obilježavanje 75. obljetnice Knjižnice Medvešak i predstavljanje knjige „Moja priča o Zagrebu“ autorice Andreje Tonč

 

19. listopada 2023. u 18:30 sati – Knjižnica Medveščak, Trg žrtava fašizma 7

Povodom 75. obljetnice Knjižnice Medveščak Andreja Tonč predstavit će svoju zbirku priča "Moja priča o Zagrebu". Priče su vezane uz uži centar Grada, točnije gradsku četvrt Gornji grad – Medveščak i njezine ulice kao što su Tkalčićeva ulica, Krvavi most, Opatovina, Dolac, Skalinska i Tuškanac. U knjizi su opisana autoričina sjećanja iz djetinjstva i mladosti krajem sedamdesetih i tijekom osamdesetih godina.

 

A book and a picture of a person
Description automatically generatedRazgovor s autoricom moderirat će urednica knjige Đurđica Vitković. Prije predstavljanja knjige ukratko će se predstaviti povijest Knjižnice Medveščak.

 

  • Zakaj su vanzemaljci došli videti Trg?
  • Kak je zgledala Skalinska kad je dihala?
  • Kaj sve vidiš kad sjediš na štengama Dolca i promatraš svijet?
  • A kaj je vama Tkalča?

 „Moja priča o Zagrebu“ čitateljima donosi odgovore na ova pitanja, ali i mnogo više od toga. 44 priče na 177 stranica ocrtavaju portret jednog vremena, ali i portret osebujnih ličnosti koje sa svojim gradom žive i dišu, ljudi koji čine grad. „Moja priča o Zagrebu“ govori o prijateljima i susjedima koji su uvijek tu jedni za druge, svakodnevnim dogodovštinama, spontanim druženjima, slavljima, ulicama ispunjenim dječjom igrom te o gradu koji prije svega voli sebe.

„Ponekad je dovoljna samo jedna priča da vam opiše grad. Trenutak koji vas podsjeti što je to što volite u tom vašem gradu.“

 

Za sva dodatna pitanja, molim vas da nam se obratite na: 091 504 25 58 ili info@andrejatonc.hr.

Više informacija o samoj knjizi možete saznati i na www.mojapricaozagrebu.hr.

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.